BEAUFORT oefen-CD-ROM. Franse oefeningen bij de taalmethode
Nu ook terug te vinden op kweetet.be></a><br>
<script src=
 
Vragen en antwoorden.

Op deze bladzijde zult u veelgestelde vragen kunnen vinden + de antwoorden erop.
Help, ik heb geen cd-rom-lezer in mijn pc! Wat nu ?
Geen nood. Meer en meer computers hebben tegenwoordig geen cd-rom-lezer meer, maar u kunt de software wel nog gebruiken. Daarvoor koopt u de cd-rom (ja, de schijf). De inhoud van de cd-rom moet je kopiƫren naar een usbstick (op school kan men u daar beslist mee helpen als u zelf geen enkele computer met cd-lezer meer heeft). Daarna kan je de software installeren vanaf die usbstick. Na installatie kan de usbstick zelfs gewoon gewist worden, want het programma zal volledig op uw harde schijf staan. Bij uw aangekochte cd-rom-schijf zit een cdcode en deze unieke code die bij uw cd hoort zal ervoor zorgen dat u de software kunt gebruiken.

Draait deze cd-rom ook op een Apple computer of een Linux PC?
Neen, deze cd-rom werkt enkel op windows platform. Probeer ook niet om de cd-rom via een windows emulator te laten werken. Het zal in 99% van de gevallen NIET lukken.

Op recente Apple computers kunt u nu wel zowel MacOS als Windows (geen emulatie) naast elkaar installeren via bootcamp en als uw windows native draait, dan werkt de software WEL op Apple.


Een deel van de oefeningen op deze cd-rom zijn ook te gebruiken op het online leer- en takenplatform kweetet.be dat WEL op Mac werkt.


Kan ik deze cd-rom op 2 computers bij mij thuis zetten?
Ja, dat kan. De cd-rom wordt geleverd met 3 activaties binnen het schooljaar van aankoop en binnen hetzelfde gezin. Indien uw pc crasht, dan heeft u een nieuwe activatie nodig.

Bij de activatie van de cd-rom krijg ik een foutmelding dat er ergens een ONLINE FOUT is gebeurd. Wat moet ik nu doen?
Als u bij activatie via internet een online fout krijgt, dan is dat hoogstwaarschijnlijk omdat er op uw computer firewallsoftware staat. Dat kan een specifiek programma zijn, maar bijvoorbeeld in Windows zit dat al ingebakken. Als activatie via internet niet werkt kunt u nog steeds kiezen voor activatie via SMS of via gewone post. Via SMS is het snelste. Als u via gewone post kiest zal er een blad geprint worden. U kunt dan best de CDCODE en PCCODE naar ons toesturen via email en dan sturen wij u de activatiecode via email terug. Deze ONLINE fout is dus geen fout van onze cd-rom, maar uw eigen pc die de toegang tot het internet ontzegt voor onze software.

Ik heb een andere vraag.
Stuur ons een email. Ons adres kunt u vinden bij "contact".